Je buurt..stad..gemeente: Geeferom! Maak samen je omgeving mooier, beter en leefbaarder

Tijdmunt - "Sociaal geld voor iedereen"

12%€ 114.9 gedoneerd
project is afgesloten
 
  • Het project
  • Beeld
  • Locatie
  • Contact
Projectfase: Onvolbracht
Streefbedrag: € 950.00
Van 9 maart 2015 tot en met 23 april 2015
Tijdmunt is een sociale onderneming die een oplossing biedt voor de financiële problemen in Nederland. Dit doen wij door sociaal geld te introduceren; de tijdmunt.

1 tijdmunt = 1 uur
Tijdmunt is een sociaal betaalmiddel waarmee je goederen en diensten kunt uitwisselen. Betalingen voor goederen en diensten worden voldaan door middel van tijdmunten. Een tijdmunt is een ruilmiddel net zoals de euro (€) of de dollar ($).

Het grote verschil is dat de waarde is uitgedrukt in tijd. Help je iemand een half uur, dan verdien je daarmee een halve tijdmunt. Elk uur van ieder persoon is even waardevol, of je nu President van Amerika bent of en 1e jaars student. Eén uur is tijdmunt. Zo willen we ook een stukje sociale gelijkheid tussen mensen creëren.

 

Goederen & diensten uitwisselen
Via de online markt op onze website kunnen gebruikers goederen en diensten aanbieden en vragen. Door het aanbieden van goederen en diensten kunnen gebruikers tijdmunten verdienen. De verdiende tijdmunten kunnen vervolgens worden uitgegeven. Elke gebruiker heeft een eigen gratis tijdmuntrekening waarop de tijdmunten staan.

 

NL sociaal
Door middel van Tijdmunt willen wij ervoor zorgen dat de inwoners van ons land minder op hun mobiele telefoons, en meer om zich heen gaan kijken. Wij geloven dat, op deze manier, Nederland een meer sociale en fijne plek wordt. Met Tijdmunt hebben wij een platform gecreëerd waarop mensen het sociale met het aangename kunnen combineren waardoor, op de lange termijn, zowel het grotere geheel als het individu profiteert.

Met een team van +/- 10 gemotiveerde mensen werken wij hard aan tijdmunt. Wij worden ondersteund door de Erasmus universiteit en zitten in het innovatie programme van Ernst & Young. Inmiddels zijn er al 200 mensen met een gratis tijdmuntrekening en hebben we al veel positieve reacties van gebruikers gekregen.

 

Het onderhoud van ons platform kost geld. Ook zijn wij bezig met het lanceren van een app om de gebruiksvriendelijkheid en het bereik van ons platform te vergroten. Om ons doel te bereiken hebben wij jullie steun nodig. Wie helpt ons mee naar een betere maatschappij?